domingo, 3 de febrero de 2019

Tinc un volcà



La ràbia no és fàcil de controlar, per això penso que hem de donar eines als infants des de ben menuts. “Tinc un volcà” és un conte que ens va portar una família a la classe i va ser un gran descobriment. Gràcies! 

L’autora Míriam Tirado sap transmetre d’una manera clara i entenedora el que li passa a l’Alba, la protagonista d’aquesta història, que amb ajuda d’una fada aconsegueix controlar aquest volcà que té a dintre. El conte il·lustrat per Joan Turu és una bona eina per explicar què és la ràbia, com identificar-la i com intentar apagar-la perquè no ens faci mal.


Per complementar el conte vam treballar a l’aula la ràbia, vam crear un espai on anar si sentíem el nostre volcà a dins. 
Aquest espai estava en una zona tranquil·la de l’aula, on hi trobàvem coixins, botelles de la calma, papers per trencar, fulls per ratllar, pilotes suaus per prémer amb força, alguns contes... (podeu posar tot allò que trobeu necessari). 



Normalment altres vegades havia fet el racó de la calma o la taula de la pau, aquesta vegada vam optar per dedicar-li a la ràbia i la ira, però també us he de confessar que aquest espai ha anat evolucionant fins que l’hem suprimit. Ara disposem de l’espai tranquil amb alguns dels elements que ens ajuden a calmar-nos. 
És important escoltar les necessitats del grup classe per poder fer els canvis pertinents. 

Dies més tard aprofitant el conte vam fer l’experiment de fer erupcionar un volcà amb bicarbonat i vinagre. 

Dels contes ho podem aprofitar pràcticament tot. 

@Saidakn

No hay comentarios:

Publicar un comentario