lunes, 19 de marzo de 2018

El llibre de la setmana XIV

Paraules dolcesAquest és un conte que ens omple la boca de dolces i boniques paraules. Ens agrada explicar-lo a la classe, amb ell podem treballar diferents vessants de l'educació emocional.

La Lola és la protagonista i es desperta amb la boca plena de paraules dolces, té moltes ganes de dir-les als seus pares, però tenen massa coses a fer i no la poden escoltar, ni els amics, ni companys ni la mestra estan disponibles per escoltar-la.  La Lola està decebuda perquè no aconsegueix que ningú l'escolti. Al final del dia, una mica enfadada ja no pot més i comença a dir-los als seus pares quan els estima. Finalment aconsegueix buidar la boca d'aquelles paraules boniques i tendres i marxa a dormir amb l'esperança que l'endemà torni a tindre la boca plena de paraules dolces.

Estem molt acostumats que ens diguin les coses que fem malament, però poques escoltem les que fem bé. Treballem així, diferents dinàmiques per dir les coses bones d'aquells que estimem o que tenim prop.

Aquest és un conte que podem explicar a totes les edats i posar una mirada diferent tenint en compte que volem treballar. Us deixo unes dinàmiques relacionades amb el conte i el treball que he realitzat en diverses ocasions.

Dinàmica, paraules dolces:
Posar-nos en rotllana i preparar una cadira especial, ben guarnida coberta amb una tela, i triar un membre del grup. La resta pensa una paraula dolça i d'un en un, surten al seu davant per dir-li aquella paraula dolça. Podem anar fent canvis d’alumnat i repetir l’activitat. 

Paraules dolces per als papes i mames:
L'alumnat pensa una paraula dolça per al pare i una per la mare i l'escriu en un paper per regalar. Potser en forma de cor, de flor, de papallona... podem aprofitar alguna ocació especial, reunió d’aula...

Les coses que fas bé:
En un full din A-4 cadascú escriu el seu nom a la part inferior, després es passa el dull i els companys escriuen coses que fa bé aquella persona i comença per la part de dalt, quan acaba doblega el paper d'aquesta manera tapa el missatge escrit i el passa a un altre company. Quan tots han escrit arriba al remitent i pot llegir les coses que fa bé. Molts se sorprenen d'allò que els seus companys arriben a dir, amb l'alumnat de cicle mitjà va ser un èxit d'activitat.

Fer aquests tipus de dinàmiques amb persones adultes també dona uns resultats extraordinaris. 

Espero que us hagi agradat el post d’avui. 
Que tingueu un bonic dia ple de paraules dolces. 

Per @Saidakn

No hay comentarios:

Publicar un comentario