viernes, 17 de marzo de 2017

Higiene bucodental durat l'embaràs / Higiene bucodental durante elembarazo

Durant l'embaràs sorgeixen una sèrie de canvis orgànics i de conducta que poden afectar a la cavitat bucal provocant risc de càries o malalties de genives. Per aquest motiu, és important que durant l'embaràs es dugui a terme una correcta higiene oral i una dieta equilibrada.

Els canvis hormonals durant l'embaràs no els podem controlar però sí que tenim a les nostres mans, tindre cura de la neteja diària de les nostres dents per evitar possibles gingivitis o càries.

Per tant ens sorgeixen una sèrie de preguntes.

Què podem fer?

Tan bon punt sapiguem que estem embarassades és bo visitar el nostre centre dental de confiança per fer una revisió. A més a més ens aconsellaran de quin tractament haurem de seguir en cas que ho necessitem.

Ens podem fer una neteja bucodental?

De fet el segon trimestre de gestació és el moment ideal per visitar el centre dental i realitzar-nos una higiene oral.
 

Avui, a les 27 setmanes de gestació, he visitat la meva dentista, la Dra. J Castells, per realitzar una neteja oral, tal i com em van recomanar al centre Perioclinic d'Amposta
Ha estat una molt bona experiència, sense molèsties. He sortit molt contenta amb una bona sensació.


Hi ha perill per al nadó?

No existeix cap perill. L'anestèsia local que usen per assegurar l'efecte analgèsic durant el tractament és inofensiva per al bebè.

Així doncs que a cuidar-se la boca més que mai! 


Per @Saidakn




_____________________

Durante el embarazo surgen una serie de cambios orgánicos y de conducta que pueden afectar a la cavidad bucal provocando riesgo de caries o enfermedades de encías. Por este motivo, es importante que durante el embarazo se lleve a cabo una correcta higiene oral y una dieta equilibrada.

Los cambios hormonales durante el embarazo no los podemos controlar pero sí que tenemos en nuestras manos, cuidar la limpieza diaria de nuestros dientes para evitar posibles gingivitis o caries.
¿Qué podemos hacer?

Luego que sepamos que estamos embarazadas es bueno visitar nuestro centro dental de confianza para hacer una revisión. Además nos aconsejarán de qué tratamiento tendremos que seguir en caso de que lo necesitamos.

Nos podemos hacer una limpieza 
bucodental?

De hecho el segundo trimestre de gestación es el momento ideal para visitar el centro dental y realizarnos una higiene oral.

De hecho, hoy, a las 27 semanas de gestación, he visitado mi dentista, la 
Dra. J Castells, para realizar una limpieza oral, tal y como me recomendaron el centro Perioclinic de Amposta.

Ha sido una muy buena experiencia, sin molestias. He salido muy contenta con una buena sensación.

Hay peligro para el 
bebé?

No existe ningún peligro.La anestesia local que usan para asegurar el efecto analgésico durante el tratamiento es inofensiva para el bebé.

Así pues que a cuidarse la boca más que nunca!

Por @
Saidakn





lunes, 13 de marzo de 2017

La maternitat i les amistats / La maternidad y las amistades

Fa una estona he llegit un article d'una Blogger i m'ha semblat que tenia alguna cosa a dir al respecte.

L'amistat és allò que dónes gratuïtament aquelles persones que estimes, quan i com pots perquè de vegades no sempre estan al teu costat, però les tens al teu cor. 
Les trobades, els favors, la companyia són part d'aquesta amistat i pot ser que de vegades per diverses circumstàncies de la vida, estudis, feina, família, l'arribada d'un fill, aquestes trobades cada cop són menys. Això no ha de ser motiu de deixar l'amistat de banda, una amiga és una amiga encara que passi el temps o la vida ens porti per camins diversos. No tenim dret a enfadar-nos per no ser-hi en un moment clau, potser i segur, que serà per alguna raó. 
No és tan difícil, nosaltres podem fallar a una amistat, segur que ella també ens ha fallat o ho farà en alguna altra ocasió, no ho podem tindre en compte. 

És normal, que quan arriba el nadó a la teva vida absorbeix molt del teu temps i deixis una mica de banda les teves amistats o bé al revés que les teves amistats no saben com apropar-se o tenen projectes, que difícilment poden adaptar-se a la vida d'un nadó, no crec que ens haguem d'agoixar, ja passarà la tempesta, ja ens tornarem a trobar. El que no és bo és anar amb retrets, hi ha el mateix del meu al teu, que del teu al meu. Deixem anar les excuses i gaudim del present. 

Potser direu, aquesta que ens conta si encara no és mare? Sí teniu raó encara em falten unes setmanes, però des que sóc ésser humà que tinc al costat al meu germà Ramon, amb paràlisi cerebral i que necessita de nosaltres en tot moment. Ramon m'ha acompanyat en la nostra infància, en l'adolescència i ara en l'etapa adulta. M'ha ensenyat a què no tothom està preparat per compartir amb nosaltres moments fantàstics de convivència, no per això deixaran de ser dels meus amics, també he après que no puc anar totes bandes, ni sempre, ni quan vull i que casa nostra sempre ha estat oberta a visites que ens feia il.lusió rebre i mai van arribar. Potser en aquell moment no podien o tenien algun projecte personal, en què nosaltres no hi teníem cabuda. 

Amb aquesta reflexió vull entendre que tot passa per algun motiu, que la vida ens dóna oportunitats, que hi ha amistats de tota la vida i n'hi ha que arriben per sorpresa per marcar-nos per sempre més. 
Mirem en bons ulls i entenem que cadascú fa el que pot i com pot


Per acabar us deixo aquesta cançó de Txarango, "Compta amb mi". 




Us estimo amics, perdoneu si no hi sóc sempre que em necessiteu. 





Per @Saidakn
 ___________________________________________________

Hace un rato leí un artículo en un blog y encontré que tenía algo que decir al respecto.
La amistad es aquello que das gratis las personas que amas, cuándo y cómo puedes porque a veces no estan siempre a tu lado, pero los tienes en tu corazón.

Las reuniones, los favores, la  compañia forman parte de esta amistad y puede que a veces por diversas circunstancias de la vida, estudio, trabajo, familia, la llegada de un hijo, estas reuniones cada vez son menos. Esto no debería ser una razón para dejar a un lado la amistad, un amigo es un amigo aunque pase el tiempo o la vida nos guie por caminos distintos. No tenemos derecho a estar enojados por no estar ahí en un momento clave, tal vez, y seguro, que será por alguna razón.

No es tan difícil, nosotros podemos fallar a una amistad, seguro que ella también nos ha fallado o lo hará en otra ocasión, no lo tengamos en cuenta.


Es normal que cuando el bebé entra en tu vida absorbe mucho de tu tiempo y puedes dejar de lado a los amigos o al revés, que tus amigos no sepan cómo acercarse o tienen proyectos, que apenas pueden adaptarse a la vida de un bebé, no creo que tengamos que agobiarnos, ya pasará la tormenta y volveremos a encontrarnos. Lo que no es bueno es ir con reproches, hay lo mismo de mi casa a la tuya, que de la tuya a la mía. Dejemos ir las excusas y disfrutemos del presente.

Tal vez pensareis, ¿que nos dice esta si todavía no es madre? Sí, tenéis razón aun me faltan unas semanas, pero desde que soy un ser humano que tengo junto a mi a mi hermano Ramón, con parálisis cerebral y necesita de nosotros en todo momento. Ramon me ha acompañado en nuestra infancia, en nuestra adolescencia y ahora en la etapa adulta. Me ha enseñado que no todo el mundo está listo para compartir con nosotros los fantásticos momentos de convivencia, no por esto dejarán de ser mis amigos, también he aprendido que no puedo ir a todos los lados, ni siempre, ni incluso cuando quiero y que nuestra casa siempre ha estado abierta a recibir visitas que nos hacia especial ilusión y que nunca llegaron.  Quizás en aquel momento no podían o tenían algún proyecto personal, en el cual nosotros no teníamos espacio.


Con este pensamiento quiero entender que todo sucede por una razón, que la vida nos da oportunidades, hay amistades de toda la vida y otras que llegan por sorpresa para marcarnos por siempre más.
Miremos con buenos ojos y entendamos que cada uno hace lo que pueden y como puede.



Por último os dejo esta canción de Txarango,  "Cuenta conmigo ".  Subtitulado en castellano.





Os quiero amigos, perdonad si no estoy siempre que me necesitáis. 

 Por @Saidakn

jueves, 9 de marzo de 2017

Pintem l'habitació / Pintamos la habitación

Comença el meu particular "síndrome del niu". Aquesta setmana sense falta havíem de pintar! 

Per tant, avui hem estat força enfeinats! Cada cop queda menys i ja tocava pintar l'habitació del petit, així doncs, ens hem posat a la feina. 

Hem decidit pintar-la en color blanc tal com estava, el blanc ens dóna la sensació de més gran i lluminós. 

Primer hem aplicat la cinta adhesiva pel voltant del rodapeu, endolls i al voltant de la finestra i tot seguit, a pintar s'ha dit!

La veritat és que ha quedat molt bé! 

Estem molt satisfets amb el resultat. 
Ara toca decorar-la!! 

Per @Saidakn
---------------
Comienza mi particular "síndrome del nido". Esta semana sin falta teníamos que pintar.
Por lo tanto, hoy hemos estado bastante ocupados! Cada vez queda menos y ya tocaba pintar la habitación del pequeño, así que nos hemos puesto en el trabajo.
Hemos decidido pintarla en color blanco tal y como estaba, el blanco nos da la sensación de amplitud y luminosidad.
Primero hemos aplicado la cinta de carrocero alrededor del rodapié, enchufes y alrededor de la ventana y luego, ¡a pintar se ha dicho!
La verdad es que ha quedado muy bien. 
Estamos muy satisfechos con el resultado. 
Ahora ¡toca decorarla!

Por @Saidakn







viernes, 3 de marzo de 2017

Panera de tresors / Cesta de los tesoros


 Us presento la panera dels tresors, es tracta d'una proposta educativa que es presenta com un joc per estimular als infants a partir dels 6 a 12 mesos aproximadament. Amb l'objectiu de proporcionar estímuls i experiència als cinc sentits, contribueix també al desenvolupament i coordinació ull-mà boca, desperta la curiositat d'allò que tenen al davant i el fet que sigui l'Infant qui escull els materials que vol experimentar per tant aprèn sol i per ell mateix amb la presència i atenció de l'adult, fet que li dóna confiança i seguretat.

Tinc una neboda de quasi cinc mesos i he pensat de preparar-li una panera perquè vagi començant a estimular els sentits.

La panera pot ser de la mida que ens agradi i pot ser de vímet o bé de roba fet amb "trapillo". En aquest cas n'he fet una amb ganxet usant "trapillo".

Els objectes que escollim poden ser diversos, han de poder rentar-se amb certa periodicitat i els podem anar renovant si es fan malbé o volem introduir-ne de diferents. També hem de tenir en compte que siguin elements el menys perillosos possibles.

M'agrada posar-hi elements de fusta (culleres, morter i mà de morter...) de metall (bols, claus, colador...) de roba (esponja, bocí de tela...) alguns elements de la natura (petxines, closca de coco, pinyes, ...) també s'hi poden posar alguna fruita (taronja, llimona...) el ventall és molt ampli.

Hem de pensar, en l'ús que en farà l'Infant amb aquests d'objectes serà portar-los a la boca, per això la higiene és important.

Espero que us animeu a preparar les vostres paneres de tresors, si teniu dubtes, us donaré un cop de mà, encantada.

Per @saidakn
_______________________________________

Os presento la cesta de los tesoros, se trata de una propuesta educativa que se presenta como un juego para estimular a los niños de 6 a 12 meses aproximadamente. Con el objetivo de proporcionar estímulo y experiencia con los cinco sentidos, también contribuye al desarrollo y la coordinación ojo-mano-boca, despertar la curiosidad de lo que tienen frente a ellos. El hecho de que es el niño quien elige los materiales que quiere experimentar hace que aprendan  solos y la presencia y atención del adulto, le da confianza y seguridad.

Tengo una sobrina de casi cinco meses, he pensado preparar una cesta para que vaya empezando a estimular los sentidos.

La cesta puede ser el tamaño que más nos guste y puede ser de mimbre o bién con  "trapillo ". En este caso la he hecho con ganchillo utilizando  "trapillo ".

Los objetos que elegimos pueden ser diferentes, tenemos que tener en cuenta que se puedan limpiar con cierta frecuencia y pueden ser renovados si se estropean o queremos presentarles otros de diferentes. También hay que tener en cuenta que sean lo menos peligrosos posible.

Me gusta poner elementos de madera (cucharas, mortero ...) de metal (tazones, llaves, colador...) de ropa (esponja, pedazo de tela, etc.) algunos objetos de la naturaleza (conchas, cáscara de coco, piñas, etc.)   también
puede poner alguna fruta (naranja, limón, etc.) el abanico es muy amplio.

Tenemos que pensar en el uso que hará el niño con estos objetos los llevará a la boca, razón por la cual la higiene es importante.

Espero os animéis a preparar vuestras cestas de los tesoros, si tienes dudas, estaré encantada de echaros una mano.

Por @saidakn