viernes, 3 de marzo de 2017

Panera de tresors / Cesta de los tesoros


 Us presento la panera dels tresors, es tracta d'una proposta educativa que es presenta com un joc per estimular als infants a partir dels 6 a 12 mesos aproximadament. Amb l'objectiu de proporcionar estímuls i experiència als cinc sentits, contribueix també al desenvolupament i coordinació ull-mà boca, desperta la curiositat d'allò que tenen al davant i el fet que sigui l'Infant qui escull els materials que vol experimentar per tant aprèn sol i per ell mateix amb la presència i atenció de l'adult, fet que li dóna confiança i seguretat.

Tinc una neboda de quasi cinc mesos i he pensat de preparar-li una panera perquè vagi començant a estimular els sentits.

La panera pot ser de la mida que ens agradi i pot ser de vímet o bé de roba fet amb "trapillo". En aquest cas n'he fet una amb ganxet usant "trapillo".

Els objectes que escollim poden ser diversos, han de poder rentar-se amb certa periodicitat i els podem anar renovant si es fan malbé o volem introduir-ne de diferents. També hem de tenir en compte que siguin elements el menys perillosos possibles.

M'agrada posar-hi elements de fusta (culleres, morter i mà de morter...) de metall (bols, claus, colador...) de roba (esponja, bocí de tela...) alguns elements de la natura (petxines, closca de coco, pinyes, ...) també s'hi poden posar alguna fruita (taronja, llimona...) el ventall és molt ampli.

Hem de pensar, en l'ús que en farà l'Infant amb aquests d'objectes serà portar-los a la boca, per això la higiene és important.

Espero que us animeu a preparar les vostres paneres de tresors, si teniu dubtes, us donaré un cop de mà, encantada.

Per @saidakn
_______________________________________

Os presento la cesta de los tesoros, se trata de una propuesta educativa que se presenta como un juego para estimular a los niños de 6 a 12 meses aproximadamente. Con el objetivo de proporcionar estímulo y experiencia con los cinco sentidos, también contribuye al desarrollo y la coordinación ojo-mano-boca, despertar la curiosidad de lo que tienen frente a ellos. El hecho de que es el niño quien elige los materiales que quiere experimentar hace que aprendan  solos y la presencia y atención del adulto, le da confianza y seguridad.

Tengo una sobrina de casi cinco meses, he pensado preparar una cesta para que vaya empezando a estimular los sentidos.

La cesta puede ser el tamaño que más nos guste y puede ser de mimbre o bién con  "trapillo ". En este caso la he hecho con ganchillo utilizando  "trapillo ".

Los objetos que elegimos pueden ser diferentes, tenemos que tener en cuenta que se puedan limpiar con cierta frecuencia y pueden ser renovados si se estropean o queremos presentarles otros de diferentes. También hay que tener en cuenta que sean lo menos peligrosos posible.

Me gusta poner elementos de madera (cucharas, mortero ...) de metal (tazones, llaves, colador...) de ropa (esponja, pedazo de tela, etc.) algunos objetos de la naturaleza (conchas, cáscara de coco, piñas, etc.)   también
puede poner alguna fruta (naranja, limón, etc.) el abanico es muy amplio.

Tenemos que pensar en el uso que hará el niño con estos objetos los llevará a la boca, razón por la cual la higiene es importante.

Espero os animéis a preparar vuestras cestas de los tesoros, si tienes dudas, estaré encantada de echaros una mano.

Por @saidakn


No hay comentarios:

Publicar un comentario