jueves, 30 de noviembre de 2017

La tornada a la feina després de la maternitat

Demà serà un dia important la tornada a la feina després de ser mare. No serà fàcil per què deixo el meu petitet i el trobaré molt a faltar. Però començo amb il·lusió. A veure si sóc capaç de compaginar la meva vida laboral i la meva nova passió, ser mare.
Ara més que mai, comprenc que sentiu els pares quan deixeu els vostres tresorets en mans de les mestres. Som unes desconegudes, i ells el vostre bé més apreciat.
Han passat cinc mesos i deu dies. Maternitat + lactància +l'agost (el mes de vacances) i se m'ha fet molt i molt curtet.
Què en penseu dels permisos de maternitat? Són tan petits,😩 encara necessiten la seva mama. I no sé com anirà la lactància, en Max tan sols s'alimenta de llet materna i el bibe no li fa gens de gràcia. En fi ens ho podrien posar una mica més fàcil. 
Bé, súper mamis, marxo a dormir, ja us contaré com va? 😘✨✨🌙


domingo, 26 de noviembre de 2017

Un regal per a tota la vida

Avui us vull parlar de'n Carlos González. És un metge pediàtric que ha publicat diversos llibres, us parlaré d'un en especial "Un regal per a tota la vida" imprescindible per entendre i aprendre molts aspectes sobre la criança dels nostres fills, sobretot per saber-ne més sobre la lactància materna.
Si no tens clar si vols donar de pit, la lectura d'aquest llibre t'ajudarà a prendre una decisió i si n'estàs molt convençuda, t'ajudarà a resoldre dubtes que ara encara no tens, però, poden arribar.


El passat mes de maig quan encara estava embarassada del Max vaig tindre l'oportunitat d'assistir a la xerrada "Omplem de petons. Com criar els vostres fills amb amor". La veritat és, que moltes coses de què parla són de sentit comú, però de vegades, els pares no ens hem parat a pensar-ho.

Us deixo uns enllaços de diferents conferències perquè, si podeu, l'escolteu i decidiu vosaltres mateixos, us animo a llegir els seus llibres.

És important que la parella també us acompanyi en aquest procés de lectura i compartir-ho des d'abans de néixer, així ho vam fer nosaltres. Quan vam saber que esperàvem un fill vam començar a llegir diferents llibres i revistes i ens ho vam partir, d'aquesta manera tots dos ens informàvem i preníem consciència del que ens esperava. De fet, aquest llibre el va llegir primer la meva parella que jo.

Res més a gaudir-ho i bona lectura.


Per @saidakn


miércoles, 22 de noviembre de 2017

Llibre de la setmana VI


El passat dia 20 de novembre va ser el dia mundial del drets dels infants, per això, aquesta setmana us presento aquest llibre. 

Una vida com la meva, ens mostra la realitat que viuen, els nens arreu del món. No tots, gaudeixen dels mateixos privilegis que nosaltres.
 
El llibre fa un recorregut pels diferents continents comparant com viuen allà els xiquets i xiquetes i recordant quins són els drets i deures dels infants. Ho fa mitjançant espectaculars fotografies i textos molt atractius per la canalla. Un viatge a través de la mirada dels infants que tot i ser d'entorns molt diversos comparteixen la puresa de l'infáncia. 




A mi me'l va regalar la meva germana fa molts anys i des que sóc mestra l'uso quasi cada curs per celebrar el 20 de novembre. 

Ens serveix com a objecte d'estudi i com a inspiració, crea murals i treballs i sobretot per mirar més enllà.  

"Un dels principals objectius de l'educació ha de ser ampliar les finestres per les quals veiem el món. Arnold Glasow"

Per @SaidaKn

Xarxa de suport

Fa cinc mesos que va néixer en Max i ha passat molt de pressa. Sembla l'altre dia quan encara no el sabíem ni agafar en braços, però, ràpid hem vam aprendre. Al principi tot ho fèiem amb molta cura i precaució, perquè teníem un petit ésser molt fràgil entre mans, el nostre volgut i esperat fill.
No ha estat del tot fàcil com esperàvem. El primer mes és esgotador. Tot són coses noves, que s'escapen de les mans. 
Els dies passen com si fossin hores i les setmanes són vistes i no vistes. Dies frenètics amb dubtes i moltes incerteses. Sort que n'he tingut, de tindre una bona xarxa de suport.

Què és una xarxa de suport?

Doncs, és amb qui comptar, a qui preguntar, amb qui compartir i per desfogar-te si fa falta.
Està clar, que la família és primordial sobretot els primers dies, però, també ho són les persones que estan passant el mateix que tu. 
Per això, ens vam agrupar algunes conegudes, per formar la nostra pròpia xarxa de suport. 
Ara som un grup de "súper mamis" jiji si no ens ho diem nosaltres qui ho farà? 

Quasi totes, mares primerenques que hem fet, el nostre, propi post part.

Juntes, hem compartit tots els nostres neguits, nits sense dormir, còlics, tos, mocs, caques, lactància... dubtes i consultes a qualsevol hora del dia, perquè sempre hi ha algú de guàrdia. 

Hem vist créixer els nostres petits dia a dia. Ens hem ajudat i ens hem fet costat a unes a les altres. 
Amb mirada sincera, i sentiments compartits, hem fet pinya i ens ha anat molt bé.

Contenta d'haver coincidit i agraïda de tots els consells i dels ànims que conjuntament ens hem anat donant.

Cadascuna aportant allò que les caracteritza i les fa úniques, l'experiència, l'entusiasme, la positivitat, l'organització, l'alegria ... en definitiva un munt de valors afegits en aquest meravellós camí, que és la maternitat. 

Així, mamis i futures mamis us convido a formar la vostra propia xarxa de suport. 

Per @Saidakn



jueves, 16 de noviembre de 2017

El llibre de la setmana V

Com va la setmana? Com afronteu el vostre dia a dia? I com estan els més petits de casa?

És important conèixer les emocions i saber-les gestionar, però de vegades posar nom allò que ens passa no és tan fàcil com ens pensem, per això, aquesta setmana us presento "El gran llibre de les emocions" que ens dóna un cop de mà a grans i petits.

En aquest llibre, l'autor, Esteve Pujol, ens proposa una vintena de contes i relats, lligats cadascun, a una emoció. Per tant, amb aquesta lectura podem aprendre a identificar i canalitzar les nostres maneres de fer, pel que fa a les emocions i sentiments. 

Hi podem diferenciar tres parts, la primera DES DE MI... contes per treballar el ser un mateix, la ira, la por, la tristesa...

La segona part VULL ANAR... són contes que ens ajuden a trobar el camí o l'energia per continuar endavant tot i les dificultats, resistir i recuperar-se...

Per últim, la tercera part, CAP ALS ALTRES... que són relats que ens mostren com relacionar-nos i conviure amb aquells que tenim al costat, l'empatia, l'agraïment, el perdó...

Penso que és un ideal per treballar i aprofundir en cada conte, depenent de l'edat dels infants. 
Un llibre molt complet i ple de coneixements sobre les emocions. Un complement per treballar a l'aula i també a casa.

Per @Saidakn

jueves, 9 de noviembre de 2017

El llibre de la setmana IV


Avui us presento L'erugueta goluda, és el conte més popular de l'autor Eric Carle que a la
 vegada és l'original il·lustrador de les seves obres. 

Aquest, és un conte molt atractiu, per les originals il·lustracions de colors vius, que criden l'atenció, dels més petits. Una peculiaritat del llibre són les seves pàgines perforades que marquen els aliments que l'eruga s'ha empassat. 

Com el títol indica la protagonista és una petita eruga goluda que acaba de néixer.  Cada dia mentre travessa les pàgines del llibre no para de menjar més i més, fins a arribar a transformar-se en una bonica papallona.

Ideal per conèixer el cicle vital de les erugues i molts altres conceptes, com la metamorfosi, els colors, les fruites, els dies de la setmana, el comptatge, en general un imprescindible en l'etapa infantil, amb un grapat d'activitats per poder treballar sigui a casa o a l'escola. 

Us deixo l'enllaç del conte, adaptat per Musicanna, espero que us agradi.
https://youtu.be/HWwf7wcKMl0

domingo, 5 de noviembre de 2017

Acompanyar el plor

Quan els nostres petits ploren, sigui quina sigui la causa, tendim a dir-los que no ho facin. Ens han ensenyat que plorar no és bo, que és de covards o dèbils, i volem que siguin forts i valents. Ho fem amb tota la bona intenció, però, això fa que amaguin les seves emocions i amagar els sentiments no és del tot bo ni fa que siguin tan forts com ens pensem. 
Conèixer i expressar les emocions els ajuda a regular l'autoestima. Reconèixer les emocions en els altres els ajuda a empatitzar. Aquestes eines i habilitats es poden aprendre, i millor si ho fan des de petits, així podran gaudir d'una bona intel·ligència emocional.

Què podem fer davant de l'infant que plora? Doncs, acompanyar-lo en el procés, ajudar-lo, estar amb ell si ho necessita i fer-li saber que estem disponibles per ajudar-lo. 
Ensenyar-li que estar trist o enfadat no està malament, que de vegades a tu també et passa i estàs per ajudar-lo i escoltar-lo. 
A més a més, hi ha molts contes per ajudar-nos en aquesta tasca, ja us presentaré, els qué més m'agraden en un altre post. 

Treballar les emocions és essencial. 

"Educar la ment sense educar el cor, no és educar en absolut" Aristòtil



miércoles, 1 de noviembre de 2017

Llibre de la setmana III


Com va anar la castanyada? O sou més de Halloween? Tant se val, oi?  La qüestió és celebrar i estar amb amics o família i gaudir d'estar junts.
Avui a la secció El llibre de la setmana, us presento un conte de l'autor Maurice Sendak.

Allà on viuen els monstres és una història en què el petit Max, vestit amb una disfressa de llop, fa enfadar tant la seva mare que aquesta, en un moment de caos li crida "ets un monstre!" i el castiga sense sopar a la seva habitació. És allí on comença un viatge cap al món de les coses salvatges on viuen els monstres. És coronat rei dels monstres i junts organitzen una festassa, fins que arriba el moment de tornar a casa.

El protagonista ha de fer front a diverses emocions i sentiments, soledat, ràbia, frustració, la por.
És ideal perquè l'adult acompanyi l'infant i ajudi a reconèixer aquests sentiments. Podem fer preguntes sobre el personatge. Com creus que se sent? Tu que faries? T'has sentit alguna vegada així?

Queda clar que és un conte senzill, una mica fosc i sense doble intenció.

A més a més, l'any 2009 es va estrenar la versió cinematogràfica, de la que us deixo l'enllaç del tràiler. 



Bona lectura! 
Per @SaidaKn