domingo, 5 de noviembre de 2017

Acompanyar el plor

Quan els nostres petits ploren, sigui quina sigui la causa, tendim a dir-los que no ho facin. Ens han ensenyat que plorar no és bo, que és de covards o dèbils, i volem que siguin forts i valents. Ho fem amb tota la bona intenció, però, això fa que amaguin les seves emocions i amagar els sentiments no és del tot bo ni fa que siguin tan forts com ens pensem. 
Conèixer i expressar les emocions els ajuda a regular l'autoestima. Reconèixer les emocions en els altres els ajuda a empatitzar. Aquestes eines i habilitats es poden aprendre, i millor si ho fan des de petits, així podran gaudir d'una bona intel·ligència emocional.

Què podem fer davant de l'infant que plora? Doncs, acompanyar-lo en el procés, ajudar-lo, estar amb ell si ho necessita i fer-li saber que estem disponibles per ajudar-lo. 
Ensenyar-li que estar trist o enfadat no està malament, que de vegades a tu també et passa i estàs per ajudar-lo i escoltar-lo. 
A més a més, hi ha molts contes per ajudar-nos en aquesta tasca, ja us presentaré, els qué més m'agraden en un altre post. 

Treballar les emocions és essencial. 

"Educar la ment sense educar el cor, no és educar en absolut" Aristòtil



No hay comentarios:

Publicar un comentario