miércoles, 27 de diciembre de 2017

El llibre de la setmana IX

Aquest any la meva amiga invisible m'ha fet un súper regal. Sabia que m'agradaria per això em va regalar aquest conte que us presento avui. Gràcies Cristina!

Una vegada més l’editorial Kalandraka ens sorprèn amb un imprescindible. El llibre de l’autora Marta Azcona ha estat il·lustrat per Rosa Osuna i traduït per Ignasi Centelles, una meravella sobretot pel missatge que ens transmet.

Un regal diferent narra el dia de l'aniversari del Marcel que convida el seu amic Tristany a berenar. Aquest l'obsequia amb un regal, però no va ser l'esperat pel seu amic. Després de jugar-hi tota la tarda en Marcel descobreix que no hauria pogut tindre millor regal, un tros de roba que li havia sobrat d'unes cortines, amb la qual van jugar i imaginar, fins a acabar esgotats.

Amb la lectura d'aquest conte podem treballar diferents aspectes.
- De vegades la canalla posa expectatives en regals i no es compleixen, per això han d'aprendre a canalitzar la frustració i a ser agraïts amb la persona que ha dedicat el seu temps i esforç a preparar el regal. Valorar el detall més que el valor, crec que és una cosa que hem d'ensenyar des de ben petits.
- Un altre aspecte que em va agradar molt és que tenim a l'abast molts materials no estructurats que podem usar de joguines amb els quals estarem fomentant la imaginació i la llibertat d'explorar. Com menys coses fa una joguina millor per al desenvolupament cognitiu del nen. Amb això no vull dir que no han de tenir joguines, però és una cosa molt important a tindre en compte sobretot aquests dies en què entraran tants de paquets a les nostres llars.
- A més a més el conte amaga un personatge que segueix als protagonistes i acaba fent el seu propi retall de roba per jugar com han fet el Marcel i el Tristany, a veure si el descobriu.




No hay comentarios:

Publicar un comentario