miércoles, 1 de febrero de 2017

I on guardem tots aquests trastos? / ¿Y dónde guardamos todos estos trastos?

Entre la setmana vint i la vint-i-cinc, és el moment de fer la llista de naixement, sembla que amb l'arribada del nadó, la casa s'ha de redecorar amb un seguit de trastos, sense voler ofendre, per facilitar l'estança del nouvingut.

Som afortunats perquè tenim amistats i familiars que ens deixaran tot un seguit d'estris i la veritat és que no volem emplenar el nostre petit pis amb un munt de cosetes bufones que al final no serveixen que només per destorbar. Hem intentat fer cas de les indicacions dels experts del nostre voltant, tot i així després de sortir de la botiga on hem fet la llista tinc la sensació que hem caigut en el parany de tots pares primerencs.

Us explicaré una mica com va anar.

Primer que tot vam passar per la tenda per demanar un full orientatiu amb què necessita un nadó per poder fer la llista. Molt amablement ens han facilitat dues pàgines amb un seguit de productes, indispensables, deu ni do! A casa amb tranquil·litat i a poc a poc hem fet el primer cribratge. Això sí, això no, això ho preguntarem... D'aquesta manera quan vam arribar a la tenda ja teníem una petita idea del que volíem, marques i preus. L'altra opció era no fer llista, però ja fa dies que molta gent ens preguntava si ja la teníem feta, que pensàvem fer... Llavors hem decidit tirar endavant i crear una llista de naixement.

Vam anar seguint el paper que portàvem de casa i vam anar escollint. Una cosa que tenia clara és que no vull coses rosa o coses blau cel. Bé doncs al llarg de la tarda a la tenda vaig trobar molts productes dedicats a nens o a nenes sense tindre en compte que tan sols són infants. Una llàstima que des d'abans de nàixer ja ens hagin d'encaminar d'aquesta manera, continuo, potser més endavant dedico un post al sexisme.

La veritat que necessites un màster per escollir segons quins productes, per exemple les cadiretes de cotxe, tot una odissea, hi ha cadires del grup 0,1, 2 i 3 a contra marxa o en sentit de la marxa, amb isofix o sense i és clar de molts preus i colors. Igual passa amb els carros de passeig, maxicosi, cuco, cadira, carro paraigua... uf i després tot això on ho posem?

Decidim aparcar el tema de la cadira del cotxe i el carro i continuem amb les coses petites, mantetes, pitets, xumets, esterilitzador, capa de bany, llençols...

Sort, que algunes coses les portàvem clares de casa, la trona per exemple, no ens agraden gens aquelles de plàstic amb mil colors i que ocupen un espai considerable. Ens agrada una que vam veure feta de fusta natural i a més a més és evolutiva, la meva companya de feina la té i el seu fill de set anys encara seu a taula amb aquesta trona, que no deixa de ser una cadira.

Després de dues hores voltant per la tenda i triant les cosetes decidim que ja en tenim prou de moment i marxem cap a casa amb un cap com un timbal. Realment un nadó necessita tantes coses? Estem esgarrifats i la pregunta del milió és on ho guardarem tot això si al piset no ens cap ni una tassa més? Necessitem "La màgia del orden" per fer lloc si no estem perduts! Hahahahaha

Per @saidakn

______

Entre la semana veinte y veinticinco, es el momento de hacer la lista de nacimiento, parece que con la llegada del bebé, la casa tiene que ser redecorada con una serie de trastos, sin querer ofender, para hacer espacio para el recién nacido.

Somos afortunados porque tenemos amigos y familia que nos deja una serie de artículos, y la verdad es que no queremos llenar nuestro pequeño apartamento con un montón de cosas lindas que al final solamente sirven para estorbar. Hemos intentado hacer caso de las indicaciones de los expertos que nos rodean, aun así después de que salir de la tienda donde hemos hecho la lista tengo la sensación de que hemos caído en la trampa de todos los padres primerizos.

Voy a explicar un poco como fue.

En primer lugar, fuimos a la tienda a pedir una referencia de lo que necesita un bebé para hacer la lista. Muy amablemente, nos ha proporcionó dos páginas con una serie de productos, indispensables, ¡casi nada! En casa con tranquilidad y poco a poco hicimos las primeras elecciones. Esto si, esto no, esto lo preguntaremos...

De esta manera, cuando llegamos a la tienda ya teníamos una pequeña idea de lo que queríamos, marcas y precios. La otra opción era no hacer la lista, pero desde hace días que mucha gente nos preguntaba si teníamos ya hecha, que pensamos hacer... Entonces decidimos seguir adelante y crear una lista de nacimiento.

Seguimos el papel que traíamos de casa y vamos eligiendo. Una cosa que tenia clara es que no quiero cosas de cosas color de rosa o azul. Bien a lo largo de la tarde en la tienda encontré muchos productos dedicados a los niños o niñas sin considerar que únicamente son pequeñines.
Una lástima que desde antes de nacer ta nos encaminen de esta manera, tal vez más adelante dedico un artículo sobre sexismo.

La verdad es necesario un posgrado para elegir según que productos, por ejemplo la sillita del coche, todo una odisea, hay sillas de grupo 0, 1, 2 y 3, a contramarcha o en sentido de la marcha, con o sin isofix, y por supuesto de muchos precios y colores. Lo mismo ocurre con los carros de paseo, maxicosi, cuco, silla, carrito sombrilla...  y entonces ¿todo esto dónde lo ponemos?

Decidimos aparcar el tema de la silla de coche y el carro y continuar con las cosas pequeñas, saquitos, baberos, chupetes, esterilizador, capa de baño, sábanas...

Suerte, que algunas cosas las traíamos claras des de casa, la trona por ejemplo, no nos gustan las de plástico con mil colores y que ocupan un espacio considerable. Nos gusta una que vimos de madera natural que además es evolutiva, mi compañera de trabajo la tiene y su hijo de siete años aun la usa, no deja de ser una silla.

Después de dos horas alrededor de la tienda y elegir las cosas decidimos que ya es suficiente y llegamos a casa con una cabeza como un bombo. ¿Un bebé necesita tantas cosas? Estupefactos y la pregunta del millón es ¿dónde guardar todo esto si en nuestro apartamento no cabe ni una taza más? Necesitamos "La magia de orden" para hacer sitio, si no ¡estamos perdidos! Jajajajaja

Por @saidakn

No hay comentarios:

Publicar un comentario