miércoles, 10 de enero de 2018

La denticióLa dentició és el creixement de les dents de llet a través de les genives, en bebès i nens petits.
Però, a banda, d'aquesta definició que he trobat per la xarxa, la dentició és tot un procés, diferent en cada nadó i en què, la majoria passen moments de molt mal estar.
En el nostre cas, ho estem patint molt. En Max té moments del dia que ho porta pitjor i se'l veu neguitós amb els mossegadors sempre a la boca i si no en té prop doncs la mà, mateix.
Sé que en l'etapa oral els nadons experimenten i tot va a papar a la boca, per xuclar i tastar. Però al llarg dels darrers mesos he observat les diferents maneres d'experimentar i hi ha estones, en què, intentar trobar consol tot mossegant amb intensitat i fent ús de la fricció.

Us pregunteu si ja té alguna denteta? Doncs no, de moment encara no han aparegut, però comencen a sortir per la geniva. Aquesta està molt inflamada des de fa molts de dies i les babes són abundants. 

Als vostres petits com els va anar? o com els va?

En aquest quadre us deixo l'edat aproximada de quan surten les dents, però com ja sabeu cadascú té un ritme, fins i tot per l'aparició de les dentetes.
Per saber-ne més
http://ragadentistes.com/tens-dubtes-sobre-la-sortida-i-la-caiguda-de-les-primeres-dents/

https://www.google.es/amp/s/capturodelapeiraics.wordpress.com/2014/10/21/mites-i-realitats-de-la-denticio/amp/Per @Saidakn

No hay comentarios:

Publicar un comentario