domingo, 21 de enero de 2018

Lactància materna exclusiva, fins als 6 mesos


Ja fa set mesos que va néixer en Max i hem fet lactància materna exclusiva, fins als sis mesos. L'experiència ha estat molt positiva, tot ens va anar sobre rodes i va ser bastant fàcil des del principi. Això no vol dir que no ens trobarem amb complicacions, ja que vaig haver d’estar dues setmanes usant mugroneres perquè pogués agafar-se millor, un cop va aprendre a mamar vaig anar retirant-les, no deixaven de ser una molèstia. 
La paciència i la calma que vaig intentar tindre en tot moment, van ajudar bastant. També és molt important el suport de la parella, que ell hagi llegit i s’hagi informat ajuda quan vas tenint petites crisis, on ho engegaries tot a rodar. 
Perquè reconec que hi ha moments difícils, al principi sobretot, quan encara no ho tens per mà i tot són novetats. Tothom en sap més que tu i no paren de donar-te consells de les seves experiències i ho fan per bé, però pot arribar a ser una mica estressant, per què no us passi, importantíssim estar ben informats. Llegir molt sobre el tema, anar a un grup de lactància, preguntar a la matrona i molt recomanable formar el teu propi grup de suport amb altres mares que estiguin passant el mateix moment que tu. 

Però tot i això, el nostre petit ens ho va posar fàcil, quasi no va patir els famosos còlics del lactant, augmentava de pes i talla sense patir i el vincle que s’estableix no té preu. 

Penso que el més difícil em va arribar, quan em vaig incorporar a la feina.
Vaig extreure’m llet per fer reserva quan no hi fos. Però no va anar gaire bé, no li agraden les tetines, ni silicona, ni làtex, res i fins i tot van provar donant-li amb cullereta,  però no en volia, ell volia a la mama.  Així que el papa va estar dues setmanes, pujant a l’escola a l’hora del pati per donar-li pit a mig matí. Vam aguantar fins que fes els sis mesos i van arribar vacances de Nadal, així vam poder fer la introducció d’aliments sense pressa. Vam començar a introduir aliments, sobretot pensant en substituir el pit de mig matí. 

Ara, després d’un mes d’alimentació complementària podem dir que va tastant diferents aliments,  fruites, pa, cereals, alguna sopa, sèmola, verdures, peix, pollastre, i així estem provant a poc a poc.

Ahir 20 de gener, vam assistir a una xerrada sobre alimentació en infants de 0-3 anys, va ser molt interessant, estic preparant un post amb informació diversa. De moment deixo
el següent enllaç per poder  accedir a les recomanacions d'alimentació en la primera infància. 

http://salutweb.gencat.cat/web/.content/home/ambits_tematics/per_perfils/centres_educatius/menus_escolars/programa_revisio_programacions_menus_escolars_catalunya_preme/documents/arxius/alimentacion_0_3_es.pdf

Com ho heu fet vosaltres? Com ho porten els petitons?   Com va ser la vostra experiència amb la lactància? 

Per @Saidakn

No hay comentarios:

Publicar un comentario